„Det är verkligen viktigt! 😲Detta är vad det innebär om du ser en stjärna på en lada eller ett hus. Vet du varför?»🤔

Dessa stjärnor är mycket mer än bara dekorationer, även om det är en uppskattad amerikansk tradition att hänga stjärnor från hem eller lador. För bönderna representerar stjärnor något större och mer meningsfullt än vackra saker. Observationer av stjärnor ovanför en ladas ingång har ett rikt historiskt förflutet som sträcker sig över ett sekel.

Ibland kallade Pennsylvania-stjärnor eller urstjärnor, har dessa fantastiska metall- eller trästjärnor funnits i Pennsylvania åtminstone sedan 1820-talet.

Deras berömmelse ökade ännu mer under det amerikanska inbördeskriget, och de förknippas fortfarande vanligtvis med tur och förmögenhet. Olika stjärnfärger är kopplade till olika saker och har sin egen betydelse och innebörd. Även om sedens praktiska användbarhet har minskat med tiden, finns den ändå som en symbol för kultur och tradition. Bruna stjärnor står för styrka och kamratskap, medan vita stjärnor är symboliska för energi och renhet. En violett stjärna, å andra sidan, betecknar helighet.

Den blå eller svarta nyansen ska skydda gården vars lada stjärnan pryder. Gröna stjärnor betyder fertilitet och utveckling för de grödor som odlas på gården, medan ljusgula stjärnor symboliserar den kärlek som människor har för solen. Tysk-amerikanska bönder trodde att de skulle skyddas från dålig ande och öka sina chanser att få en riklig skörd om de placerade stjärnorna högst upp i sina lador.

Enligt Kuztown Folk Festival började omvandlingen från barnstjärna till hex-stjärna 1952 med en man som hette Milton Hill.

Dessa hex-symboler spreds snabbt till olika länder över hela världen. Har du någonsin lagt märke till en stjärna ovanför en lada?

Visste du om det?

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet

Related articles: