Před a po: renovace starého pokoje na půdě.

Tato renovace ložnice nepotřebovala ani rozpočet – majitelé skoro nic nevydali. A výsledek je impozantní – podívejte se sami.

Spisovatelka Lisa Przystup a její manžel Jonathan Linaberry žijí na předměstí New Yorku. Pár rád přestavuje staré interiéry a nedávno dokončil renovaci malé podkrovní ložnice. Několik balíčků barvy, nový nábytek a textilie byly vše, co bylo potřeba.

Jak vypadala ložnice před renovací?

„Nenechte se vystrašit obrázky – podkroví bylo ve skutečnosti v docela dobrém stavu, když jsme dům koupili,“ říká Lisa Przystup. Například podlaha nemusela být vyměněna, ale stěny musely být jen přemalovány.

Pár se do práce pustil s velkým nadšením. Nejprve pročistili prostor a vyhodili staré věci. Co se stalo potom?

 

Co se změnilo?

Už na začátku rekonstrukce si pár stanovil cíl – utratit co nejméně peněz. Nejprve se rozhodli přebarvit podlahy – nechali barvu tmavou, což kontrastuje dobře s bílými stěnami. Ty byly mimochodem také aktualizovány barvou.

Rekonstrukce se ukázala být kosmetická, rychlá a šetrná k rozpočtu – ale podívejte se, jak se prostor proměnil.

Na půdu byly přineseny jak nové nábytek, tak staré věci – patřily Jonathanovu dědečkovi. Například iniciály GL stále zůstávají na skládacích židlích – rodinná památka by neměla být vyhozena.

Židle byly ponechány pro případ, že by přišli hosté – když jsou složené, nezabírají moc místa. Lisa a Jonathan je drží vedle malé dveří vedoucích na půdu. Ihned jsme se zamilovali do dveří, takže jsme se rozhodli je nezměnit a obnovit.

Postel byla instalována v alcově poblíž okna. Ihned jsme se rozhodli, co udělat s lampami: Jonathan je pověsil nad postel a na obou stranách stropu je upevnil háčky.

Protože okna na půdě jsou malá, byly zakryty římskými roletami v neutrálním odstínu. Vizuálně nezatěžují interiér a poskytují vynikající ochranu před ranním sluncem.

Co si myslíte, jak vypadá naše noční stolek? V garáži Jonathana babičky byla velká stará pomalá vařička. Převrátili jsme ji a umístili vedle postele. A ani jsem nemusel nic kupovat.

V podkroví bylo také místo pro mini obývací pokoj – je oddělen od ložnice sloupem. Pár skříň v obývacím pokoji získal od předchozích majitelů a skvěle zapadá do interiéru.

Nábytek se ukázal být moderní, i když s vintage nábytkem – to interiéru dodalo speciální atmosféru, která se vyskytuje pouze v starých domech. A hlavně jsem téměř nic nemusel kupovat.

  

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet

Related articles: