Před a po: Jak byt typického jednopokojového bytu v panelovém domě byl přeměněn.

Designer vytvořil pohodlný a stylový interiér bez nutnosti stavebních úprav. Ukazujeme, co se stalo a co bylo vytvořeno.

Designer předělal jednopokojový byt o rozloze 33 metrů čtverečních pro mladého zákazníka. Typický panel s starou renovací se proměnil v světlý a funkční interiér bez nutnosti stavebních úprav. Designer izoloval kuchyň s plynem, oddělil ložnici od obývacího pokoje v jedné místnosti a umístil kancelář na balkon.

Kuchyň před renovací:

Kuchyňský nábytek a spotřebiče byly umístěny podél dvou stěn proti sobě. Uprostřed u okna bylo místo pro jídelní stůl. Zákazník chtěl prostor z pohledu ergonomie pohodlnější a vytvořit měkkou oblast se sofou pro příjemnější pobyt.

Kuchyně po renovaci:

Byt má plynový potrubí, takže renovace začala jeho přesunutím blíže k oknu – přístup zůstal zachován. Odsavač byl umístěný výše než úroveň ostatních skříněk: to odpovídá pravidlům. Sestava byla zvednuta až ke stropu, je zde sádrokartonový výřez, do kterého byl skryt vzduchový kanál. Kuchyně má posuvné dveře.

Sestava byla instalována ve tvaru písmene L, lednice byla přemístěna na protilehlou zeď. Jídelní prostor byl zdoben 3D panely a freskou s květinovými motivy. Vertikální pruhy vizuálně zvedají strop. Radiátor byl přesunutý na zeď.

Obývací pokoj před rekonstrukcí:

Pokoj více připomínal obývací pokoj s pohovkou a křesly než plnohodnotnou ložnicí s místem k odpočinku. Bylo důležité vytvořit několik funkčních oblastí a oddělit je od sebe.

Obývací pokoj po rekonstrukci:

Pokoj byl rozdělen do dvou hlavních zón pomocí přepážky z dřevěných latí – jedná se o funkční a stylové řešení, které vypadá velmi moderně. Latě byly prolomeny úzkými lampami, které vytvářejí krásný světelný vzor za tmy.

Oblast ložnice byla zdobena freskem s motivem tropických listů – vypadá zajímavě. Postel je dost velká – matrace má šířku 180 cm a je zde mechanismus zvedání pro další úložný prostor.

Balkon před rekonstrukcí:

Balkon nebyl izolován a sloužil jako místo pro ukládání všeho potřebného i zbytečného.

Balkon po rekonstrukci:

Na balkoně byla vybudována široká okenní římsa, která může sloužit jako baru nebo pracovní stůl. Na podlaze a na stěnách bylo nainstalováno podlahové vytápění.

Koupelna před rekonstrukcí:

Koupelna byla standardní koupelnou s vanou, umyvadlem a místem pro pračku. Bylo nutné vyměnit komunikace a instalace vody, vytvořit modernější prostor s oddělenými kohoutky.

Koupelna po rekonstrukci:

Koupelna je sice poměrně malá, ale funkční. Na jedné straně byla skříň s umyvadlem, na druhé straně byla pračka pod pracovní deskou a otevřená regálová jednotka. Počet úložných prostorů se podařilo zvýšit.

Vstupní hala a chodba před rekonstrukcí:

Přímo u vstupu do bytu byla mezipatro, které snižovalo výšku stropu. Chodba je poměrně úzká, takže byly problémy s umístěním úložného prostoru. Navíc je zde mnoho dveří a všechny přitahovaly pozornost.

Vstupní hala a chodba po rekonstrukci:

Mezipatro jsme se zbavili a dveře do koupelny a WC jsme udělali bez rámu, s plátnem ve stejné barvě jako stěny. Na podlaze byly položeny porcelánové dlaždice – praktičtější k čištění. A navrhli jsme prostornou skříň. Díky tyrkysové barvě se stal akcentem místnosti.

 

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet

Related articles: