V průběhu dvou měsíců přeměnili třípokojový byt, který nebyl od roku 1973 renovován. (Před a po fotografiích).

Yulia Antonova je začínající dekoratérka; jejím prvním projektem byt byl její vlastní byt, který koupila se svým manželem. Julia kompletně promyslela design bytu a zařídila ho podle svého gusta – vyšlo to jednoduše kouzelně! Na konci článku je podrobný odhad. Původně jsme s manželem uvažovali o nemovitostech na okraji Moskvy, ale náhodou jsme uviděli možnost na Aviamotornaya v mikroregionu Dangauerovka (oblast je jedním z moskevských architektonických památek v konstruktivistickém stylu). Byt nebyl renovován od doby, kdy byl dům postaven (1973), ale byli jsme ohromeni výhledem na střechy domů z 30. let a nezbyly žádné pochyby. Okna bytu jsou orientována na tři strany. Když jsme se podívali na dispozici, líbilo se nám, že obývací pokoj je průchozí a vede do zadní místnosti, kterou jsme ihned rozhodli vyčlenit jako ložnici kvůli tichu a soukromí. V ložnici je malá lodžie, kde květiny „žijí“ po celý rok.

Hlavní opravy provedli stavitelé po dobu dvou měsíců. Podlaha byla vyrobena z hutného materiálu. Je dražší než potěr, ale ušetřilo to hodně času. Na podlaze byl položen belgický linoleum, který imituje dřevo. Už to není ten samý linoleum, na kterém jsme jako děti sjížděli dolů. Je tlustý, teplý, měkký a je příjemné na něm chodit bosky, není strach z rozlité vody nebo upuštění těžkého předmětu, a je také ekologičtější než laminát. Stěny nebyly vyrovnány do dokonalosti; nedokonalosti byly skryty tapetami s ornamenty. Rozpočet nám neumožnil obnovit stará dřevěná okna, takže jsme je nahradili plastovými. Později jsem je natřel titanovou barvou v barvě „Lin“ od Daria Geiler, a povrch se stal matným. Tato odolná titanová barva na mramorové bázi je navržena tak, aby byla přebarvena bez nátěru, bez broušení a nevyžaduje žádné zakončení, lak nebo vosk po natření. Namísto plastových rukojetí byly namontovány kovové povlakované. To vyřešilo situaci.

 

 

Úložný prostor ve formě regálu a skříně je organizován na druhé lodžii v kanceláři. Používáme ji také k sušení prádla. Můj manžel pracuje z domova a potřebuje samostatnou místnost. V kanceláři je rozkládací pohovka pro případ návštěvy příbuzných. Koupelna a kuchyně jsou v blízkosti, což umožňuje hostům pohybovat se po bytě, aniž by nás rušili. Můj pracovní prostor je v obývacím pokoji. Je zde také relaxační zóna a místo pro hosty. Naproti oknu jsou malé zrcadla v marockém stylu. Odrážejí světlo z okna a prostor nad stolem se zdá světlejší. Původně chtěli umístit pohovku zády k oknu, ale uvědomili si, že z tohoto okna se otevírá nejlepší výhled na okolí a západy slunce, a změnili názor. Nechtěla jsem televizi v obývacím pokoji, ale manžela jsem nepřesvědčila. Používáme ji jako pozadí, posloucháme hudbu, pokud chceme sledovat film, spustíme římskou roletu a světlo se nereflektuje na obrazovku. Nábytek v bytě je většinou z hromadného trhu, většina z IKEA. Výjimkou je bufet v obývacím pokoji: vyrobil ho můj pradědeček a máma si pamatuje, že tam byla uložena medu a svíčky, když byla malá. Bufet jsme vzali z vesnice a obnovili. Nyní stojí v našem domě a připomíná nám, že naše rodina je poblíž.

 

 

Některé z dekorací jsem koupila na bleších trzích, některé věci jsme vzali od příbuzných, kteří je už dlouho nepoužívali, ale mám ráda věci, které mohou vyprávět příběh. Ne všechny nábytek přišel ve správném odstínu: například stůl v kanceláři a konferenční stolek v obývacím pokoji musely být broušeny a olejovány. Ale líbí se mi, že jsme nakonec dostali mnoho různých odstínů a textur, to dělá interiér zajímavějším a s časem se neomrzí.

Nejpříjemnější bylo zabývat se dekorací a designem stěn a vybírat rámy. Téměř všechna malířská díla byla namalována známými umělci, s výjimkou několika kreseb zakoupených na bleším trhu. V chodbě jsou výstřižky z časopisu Niva (ročník 1905): také jsme je koupili na bleším trhu a rámy jsme je použili do interiéru. V kanceláři nad pohovkou jsou fotografie rodiny, na kterých jsme jako děti, rodiče a prarodiče – tyto fotografie uchovávají teplé vzpomínky na ně.

Je tu jedno malé malířské dílo, ke kterému mám zvláštní vzpomínky („Noc“ od Rakitského). Umění zakoupené z kapesného ve věku 13 let. Po rekonstrukci jsem si ho vzala od rodičů a dala ho do nového rámu. Namísto zrcadla na chodbě je na zdi grafika, která vytváří příjemný dojem při vstupu do bytu a seznamuje ty, kteří přicházejí, s duší domu. Konzola a vestavěná skříň byly vyrobeny na míru ve Stylish Kitchens.

Koš IKEA na uložení deštníků a klobouků. Aby se do chodby dostalo přirozené světlo, byly odstraněny dveře v obývacím pokoji – nyní při vstupu do bytu vidíte velké okno. Předchozí samostatné koupelny byly demontovány, zdi byly přestavěny z pórobetonových bloků, což umožnilo vytvoření skříně a koše na prádlo pod umyvadlem (objednáno na míru na řemeslnické výstavě) a umístění pračky o šířce 45 cm proti.

  

Fotka před renovací

  

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet

Related articles: