Světlý byt v panelovém domě postaveném v roce 1974 (viz fotografie před a po)

Designer provedl ne úplně standardní, ale velmi praktickou rekonstrukci v standardním bytě.

Stručně:

Zákazníci jsou mladý manželský pár. Pro ně designérka Maria Nichiporenko přestavěla dvoupokojový byt v panelovém domě série MG-601 postaveném v roce 1974. Navzdory malé ploše bytu měli zákazníci určité požadavky: ložnice s šatnou, kuchyň spojená s obývacím pokojem a kombinovaná koupelna. Během procesu implementace vznikly určité obtíže. Například při demontáži jsme narazili na velké monolitické trámy, které bylo třeba skrýt. Našli řešení – zakryli je zrcadly, která vytvořila efekt výšky a opticky rozšířila prostor.

Během renovace byla kuchyně, obývací pokoj a chodba spojeny tak, aby vznikl prostor, který zahrnuje jídelní kout, obývací pokoj a chodbu. Vestavěná skříň rozdělila vstupní prostor a stala se jasným akcentem. Kuchyně byla oddělena barem, který přidal vitrínu na nádobí a vestavěný vinný chladničku. Kuchyňské skříňky měly dostatek úložného prostoru na skrytí mikrovlnné trouby a dalších volně stojících spotřebičů. Okno směřující k balkonu bylo zablokováno a na jeho místo byla vytvořena vestavěná knihovna.

  

Předchozí byt klientů byl navržen ve stejném stylu a téměř neměl na stěnách žádné světlé dekorativní prvky. Proto chtěli vytvořit domov, kde by se klasická výzdoba stěn a moderní nábytek harmonicky prolínaly. Kromě toho jsou zákazníci milovníky umění.

 

Dlaždicové desky byly použity k výzdobě obývacího pokoje, ložnice a šatny. „Abychom se vyhnuli typickému stylu, rozhodli jsme se kombinovat dva různé rozložení – palubovka a rybí kost. Palubové rozložení bylo provedeno kolem obvodu místnosti a rybí kost byla provedena v centrální části. To nám umožnilo vytvořit individuální design a přidat každé místnosti zvláštní kouzlo,“ říká designér.

 

Protože byt je malý, bylo důležité využít prostor co nejlépe. V chodbě byla šatní skříň pro vrchní oblečení a boty. V obývacím pokoji byla velká skříň pro sezónní oblečení a dodatečné úložné prostory pro domácí potřeby.

 

„V ložnici bylo naším úkolem vytvořit atmosféru klidu a harmonie. K tomu jsme si vybrali obraz „Blue Eyes“ od Georgyho Khomicha a umístili jej nad hlavou postele. K dokončení obrazu jsme na protilehlou zeď instalovalli dílo „Cracked Ice“ od Ekateriny Lysak,“ říká designér.

  

 

Fotografie bytu před rekonstrukcí

 

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet

Related articles: